OPEN op donderdag t/m zondag vanaf 12 uur tot 18 uur. Veerweg 5, Eck en Wiel
Voor informatie over de mogelijkheden:+31638083150 of Reserveer hier!

LENTEFAIR 28 maart 2020 is AFGELAST

Met pijn in het hart laten wij u weten dat de Gemeente Buren op last van de overheid ons heeft opgedragen de Lentefair op 28 maart 2020 te annuleren. De afgelopen weken hebben wij als organisatie van de Lentefair in nauw contact gestaan met de lokale autoriteiten om na te gaan wat de eventuele impact van de maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland. Zelfs vanochtend werd door de Gemeente Buren bevestigd dat het evenement doorgang kon vinden – tot een uur geleden.

In verband met de zojuist door het kabinet aangekondigde nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland worden in de periode tot en met 31 maart evenementen van meer van 100 personen afgelast. Daaropvolgend heeft de Gemeente Buren contact met ons opgenomen en laten weten dat het evenement dient te worden afgelast en de vergunning als zodanig is ingetrokken.

De Lentefair 2020 gaat dus niet door. Ook is er in verband met de onzekerheid de komende weken en de reeds volle agenda’s besloten om de Lentefair 2020 niet op een andere datum doorgang te laten vinden. De eerstvolgende Lentefair zal dus plaatsvinden op zaterdag 27 maart 2021.

Voor ons als Stichting Vrienden Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel heeft het afgelasten van de Lentefair grote financiële gevolgen aangezien dit “het” evenement is om fondsen te werven waarmee we gedurende het jaar lokale goede doelen kunnen ondersteunen en een reserve kan worden opgebouwd om de Lentefair 2021 te organiseren.

Enkele standhouders hebben reeds aangegeven af te willen zien van een restitutie en daarmee de Stichting te steunen om deze last op te vangen. Mocht u ons ook willen steunen, word dan Vriend van de Heerlijkheid.

Wij vinden het erg spijtig en hopen op uw begrip. Mocht u naar aanleiding van dit besluit vragen hebben, dan horen wij graag van u.

Met vriendelijke groet,

Stichting Vrienden Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel

SFEERBEELDEN
Vorige edities

In de afgelopen 6 edities is ruim EUR 30.000 opgehaald voor lokale Goede Doelen! Dit doen we met elkaar en voor elkaar door u als bezoeker van de fair en deelnemer aan de activiteiten.

De Lentefair 2014 leverde een bijdrage van ruim EUR 6.100 aan de Stichting Leergeld West Betuwe.
De Lentefair 2015 leverde een bijdrage van bijna EUR 5.000 aan Muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Ingen, Stichting de Eckse Speeltuinen uit Eck en Wiel en Stichting Bijzonder Goed uit Maurik. Meer informatie over de Goede Doelen 2015.
De Lentefair 2016 leverde een bijdrage van ruim EUR 5.500 aan het Prinses Juliana Showorkest uit Eck en Wiel, de Oranjevereniging Maurik en Stichting Corsowagen Ingen. Meer informatie over de Goede Doelen 2016.
De Lentefair 2017 leverde een bijdrage van ruim EUR 7.200 aan Muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik, voetbalvereniging ISC uit Ingen en Scouting Saffatin. Meer informatie over de Goede Doelen 2017.
Tijdens de Lentefair 2018 hebben Stichting Bijzonder Goed uit Maurik, voetbalvereniging ISC uit Ingen en de Oranjevereniging Maurik door middel van eigen activiteiten geld bijeen gebracht en hun vereniging op een leuke en actieve manier gepromoot.
In 2019 hebben tijdens de Lentefair 2019 onder andere Eric van Rijswijk & Theo van Mourik hamburgers verkocht voor hun Alpe D'HuZes uitdaging, Stichting Vrienden van De Valentijn hebben geld bijeen gebracht, maar ook Corsoclub Maurik met de lekkerste oliebollen en Stichting Bijzonder Goed uit Maurik met de lekkerste paashaas. Ook voetbalvereniging ISC uit Ingen heeft hun vereniging met een heus voetbalveld op een leuke manier gepromoot.