Alleen OPEN op afspraak en reservering. Vanaf 28 maart 2020 weer geopend van donderdag t/m zondag vanaf 10 uur. Veerweg 5, Eck en Wiel
Voor informatie over de mogelijkheden:+31 6 3808 3150

Stichting Vrienden Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel

Sinds 2014 zet Heerlijkheid Eck en Wiel zich in voor mens, maatschappij en mileu. Zo gebruiken we zoveel mogelijk lokale producten, wordt bijna alle benodigde elektriciteit duurzaam opgewekt, en wordt het totale natuurgebied van 7 hectare voor publiek opgesteld en onderhouden.

Ook maatschappelijk gezien organiseren en ondersteunen wij tal van activiteiten en evenementen ten behoeve van (lokale) Goede Doelen. Sinds 2019 zijn deze activiteiten ondergebracht in Stichting Vrienden Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel. De Stichting wordt geheel door vrijwilligers gedraaid en wordt financieel ondersteund door lokale ondernemers en door donaties van "Vrienden". Dankzij deze vrijwilligers en sponsoren hebben wij de afgelopen jaren ruim EUR 30.000 bijeen gebracht ten behoeve van lokale verenigingen en stichtingen.

ACTIVITEITEN

De Stichting organiseert en ondersteunt jaarlijks tal van activiteiten. Hieronder een aantal voorbeelden:

Lentefair - Iedere laatste zaterdag van maart. De Lentefair bestaat uit een ruim opgezette markt met 50-60 kramen met ambachtelijke streekproducten en allerlei "belevenissen" (van massages tot muziek, van wijnproeverij tot heerlijke lekkernijen). De Lentefair fungeert als platform voor lokale verenigingen om te laten zien wat ze in huis hebben en leden of fondsen te werven door middel van bijvoorbeeld de verkoop van oliebollen, etc.

Rondom de Heerlijkheid - Halverwege het jaar organiseren wij het hardloopevenement "Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel". Hoofddoel is om deelnemers op een sportieve en actieve manier het dorp Eck en Wiel en haar geschiedenis te laten ontdekken, op een gezellige manier en tegelijkertijd met elkaar en voor elkaar een goed doel te ondersteunen. Deelnemers kunnen kiezen uit een Kids Run, 5km, 10km of de 10 Engelse Miles (16.1km)

Halloween Griezeltocht - In samenwerking met Stichting Bijzonder Goed ondersteunen wij de Halloween Griezeltocht waarbij zowel voor het lokale publiek alsook voor lokale zorginstellingen een griezeltocht op maat wordt verzorgd die zich uitstrekt over het gehele Landgoed

Vrijwilligers van de Stichting verzorgen ook rondleidingen voor toeristen waarbij de geschiedenis van Landgoederen Huis te Wiel, Het Rentmeestershuis en Heerlijkheid Eck en Wiel worden gedeeld.

Voor meer informatie of verdere vragen kun je contact opnemen met het Bestuur via vrienden@heerlijkheideckenwiel.nl.

Wordt Vriend!


Met een jaarlijkse bijdrage van slechts EUR 10 wordt je "Vriend". Wij houden je vervolgens regelmatig op de hoogte van leuke activiteiten en natuurlijk geniet je van Vriendenvoordeel ondermeer tijdens de jaarlijkse Vriendendag. Stuur een bericht met je naam en adresgegevens naar vrienden@heerlijkheideckenwiel.nl.

Wordt Sponsor!


Wil je als zelfstandige of bedrijf een van de activiteiten met een extra financiele bijdrage ondersteunen, neem dan ook even contact op en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Stuur een bericht met je naam en adresgegevens naar vrienden@heerlijkheideckenwiel.nl.

Enkele voorbeelden uit het verleden:


2014 - EUR 6.100 aan de Stichting Leergeld West Betuwe.
2015 - EUR 5.000 aan Muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Ingen, Stichting de Eckse Speeltuinen uit Eck en Wiel en Stichting Bijzonder Goed uit Maurik.
2016 - EUR 5.500 aan het Prinses Juliana Showorkest uit Eck en Wiel, de Oranjevereniging Maurik en Stichting Corsowagen Ingen. Rondom bijdrage aan Diabetesfonds.
2017 - EUR 7.200 aan Muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik, voetbalvereniging ISC uit Ingen en Scouting Saffatin. Rondom bijdrage aan Hartstichting.
2018 - Platform verstrekt aan Stichting Bijzonder Goed uit Maurik, voetbalvereniging ISC uit Ingen en de Oranjevereniging Maurik. Rondom bijdrage aan Roparunteam 30 Julien.
2019 - Platform verstrekt aan Stichting Bijzonder Goed uit Maurik, AlpeD'HuZes actie Eric & Theo, Corsoclub Maurik en voetbalvereniging ISC uit Ingen. Rondom bijdrage aan Roparunteam De Betuwe Runners.